Aké legálne formy poskytovania psychoterapeutickej služby prichádzajú do úvahy a na čo si dať pozor?

  • 17. júna 2024
  • online platforma MS Teams
  • 49€
Program workshopu

PSYCHOTERAPEUTI, POZOR! JÚNOVÝ WEBINÁR SME UŠILI PRESNE NA VAŠU MIERU!

 


Informácia pre záujemcov: Nestihli ste sa tohto webinára zúčastniť online? Máme pre Vás kompletný videozáznam! Stačí, keď nám napíšete na office@medius.sk a my Vám po zakúpení jeho obsah sprístupníme.


Ak chcem poskytovať psychoterapeutické služby, čo by som mal urobiť? Aké sú požiadavky na zákonné poskytovanie takejto psychoterapeutickej služby, aké predpoklady musia byť splnené? Ako začať? Chcem byť podnikateľ alebo zamestnanec? Musím mať vlastné ambulantné zariadenie alebo postačí iná forma? Potrebujem k tomu aj nejakú licenciu? Ak áno, ktorú? Existujú rôzne formy podnikania – aké sú ich výhody? Ako funguje celý proces získania všetkých oprávnení – hygiena, licencia, povolenie? Ak nechcem mať vlastné ambulantné zariadenie, ale chcem podnikať, čo mám urobiť? Musím byť pri poskytovaní psychoterapeutickej služby iba zdravotníckym pracovníkom alebo môžem podnikať na základe živnostenského oprávnenia alebo iného oprávnenia? Nechcem platiť za softvér, viesť zdravotnú dokumentáciu a mať ďalšie náklady, chcem si len tak zjednodušiť svoju prácu – dá sa to? Aké sú riziká rôznych foriem služby – postihy, sankcie a následky? Ako to, že niektorí psychoterapeuti to majú jednoduchšie?

Týmto, ale aj ďalším otázkam sa budeme venovať na našom webinári, súčasťou ktorého je aj diskusia. Všetci ste srdečne pozvaní!


Termín: 17.6.2024 (pondelok) od 17.00 do 19.00

Miesto: online prostredníctvom platformy MS Teams


SPÍKER:

JUDr. Tomáš Husovský
www.hhpartners.eu, www.medipravnik.sk

Lektor je partnerom v advokátskej kancelárii zameranej na zdravotnícke právo, autorom mnohých odborných článkov týkajúcich sa zdravotníckej problematiky a členom autorského kolektívu ku komentáru Zákona o zdravotnej starostlivosti (CH BECK, 2015, 2023), poskytujúci poradenstvo poskytovateľom zdravotnej starostlivosti a subjektom farmaceutického priemyslu. Špecializuje sa na zastupovanie poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a zdravotníckych pracovníkov v civilných, trestných a správnych konaniach.

 

 

PRE KOHO JE WEBINÁR URČENÝ?

Webinár je organizovaný v spolupráci so Slovenskou psychoterapeutickou spoločnosťou a je primárne určený psychoterapeutom. Vítané sú však aj iné povolania, v rámci ktorých sa stretávate s podobnými otázkami ako budú predmetom webinára.


INFORMÁCIE O CENE WEBINÁRA

Cena webinára je 49 EUR/osoba. Nie sme platcami DPH.

V deň konania webinára (ráno) zašleme zaregistrovaným účastníkom, ktorí uhradili registračný poplatok, odkaz s prístupovými údajmi, prostredníctvom ktorého budú môcť webinár sledovať online.


INFORMÁCIE K PRIHLÁSENIU

Prihlásiť sa môžete priamo na našej stránke prostredníctvom registračného formulára, v ktorom si zároveň môžete vybrať, či registračný poplatok uhradíte kartou alebo bankovým prevodom.

Ak sa webinára nebudete môcť zúčastniť v deň jeho konania, nič sa nedeje, každému zaregistrovanému účastníkovi, ktorý uhradil registračný poplatok, zašleme do niekoľkých dní od skončenia webinára prístupové údaje k jeho kompletnému záznamu, ktorý bude mať k dispozícii po dobu 1 týždňa.

Ak Vám už teraz napadajú otázky k téme, na ktoré by ste v rámci webinára radi dostali odpoveď, napíšte nám ich na office@medius.sk a my ich posunieme nášmu prednášajúcemu.

Aké legálne formy poskytovania psychoterapeutickej služby prichádzajú do úvahy a na čo si dať pozor?

Program workshopu - Aké legálne formy poskytovania psychoterapeutickej služby prichádzajú do úvahy a na čo si dať pozor?

1. Blok: Aké legálne formy poskytovania psychoterapeutickej služby prichádzajú do úvahy a na čo si dať pozor? (T. Husovský)
17:00 - 17:05

Otvorenie a organizačné info

17:05 - 18:30

JUDr. Tomáš Husovský (partner v advokátskej kancelárii h&h PARTNERS)

Predpoklady poskytovania psychoterapeutickej služby – vzdelanie a iné ・ Licencie – rozdiely medzi nimi ・ Získanie povolenia VÚC ・ Formy poskytovania služby – obchodná spoločnosť alebo fyzická osoba ・ Je lepšie byť zamestnancom? ・ Živnosť alebo iné oprávnenie ・ Sankcie, pokuty a následky porušovania ・ Kto ma môže kontrolovať?

18:30 - 19:00

Diskusia

Partneri workshopu

Partneri workshopu